Postpartum ondersteuning

Postpartum ondersteuning

Postpartum ondersteuning

Na je zwangerschap en bevalling breekt er een hele nieuwe periode aan. De eerste week heet de kraamweek en daarna volgt de postpartum periode die op zijn minst 40 dagen duurt (deze periode wordt ook wel het vierde trimester genoemd). Maar postpartum ben je nog een hele lange tijd.

De bevalling gaat gepaard met een cocktail van hormonen en zal er (in de meeste gevallen) voor zorgen dat je overvloeit van liefde en dat je voor dit kleine wezentje wilt zorgen. Dat je koste wat kost het allerbeste voor je baby wilt én je alle energie geeft die je in je hebt. Dag en nacht. Ook al heb je het misschien al een keer eerder gedaan; naast het herstel van je bevalling en de gebroken nachten is het ontvangen van een kindje overweldigend!

Het verandert de dynamiek in het gezin en je komt vaak armen tekort om voor iedereen te zorgen. Laat staan dat je nog tijd hebt om voor jezelf te zorgen!

 

De overweldigende periode na de bevalling ervaart elke vrouw anders. De hulp na je kraamweek verschilt ook en soms lukt het partners om aansluitend verlof op te nemen. Maar voor veel vrouwen geldt het dat ze na de eerste weken er alleen voor staan. En dat kan heel erg zwaar zijn.

Als jij overweldigd bent door alles wat er op je afkomt, dan is dat volkomen normaal. Ook als je vindt dat je het toch allemaal alleen moet kunnen redden, want al die andere vrouwen doen het toch ook alleen? Klopt. Veel van hen doen het ook (grotendeels) alleen en durven net als jij niet te praten over hoe heftig dat is.

Hoe zou het zijn voor je als jij wel om hulp durft te vragen? Je kwetsbaarheid mag en kan laten zien? Zou het je opluchten?

Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om concrete hulp te vragen. Hoeveel moed dat vergt. Je naasten hebben niet altijd tijd en je partner werkt hard en zit tevens in zijn/haar eigen proces van het ouderschap.

Om al deze redenen ondersteun ik jou heel graag in deze intense periode van herstel, aanpassen en een nieuwe balans vinden in het moederschap.

Mocht je een verdiepender traject willen, dan verwijs ik je graag door naar de pagina Holistische coaching.

Wat kan ik voor jou doen?

Je kunt een traject volgen waarin we samen naar jouw emoties omtrent het nieuwe moederschap kijken en ik naar je luister. Een traject waarin je mag voelen wat je voelt, maar waar je ook ondersteuning kunt ontvangen in het structureren van je leven.

Ik kan en/of jou letterlijk komen ondersteunen in datgene wat jij nodig hebt in de postpartum periode, zoals:

  • aan je bed komen zitten met een kopje thee en naar je luisteren en/of je tegelijkertijd een voetmassage geven;
  • een deel massage geven;
  • voor je koken of je badkamer en keuken poetsen;
  • met je baby knuffelen als jij even wilt douchen of een middagdutje wilt doen;
  • met je andere kindje(s) spelen en/of van school halen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Postpartum ondersteuning

Holistische coaching

Holistische coaching

Holistische coaching voor tijdens je zwangerschap of het moederschap én in alle andere fasen van je leven.

Soms voel je je tijdens je zwangerschap of de eerste periode van het moederschap niet fijn. En snap je niet waarom iedereen het toch over die roze wolk heeft. Je hebt allerlei gevoelens waardoor je je zwangerschap niet op een prettige manier kunt ervaren. Dat kan zonder een aanwijsbare reden of er zijn omstandigheden waardoor deze periode een negatieve lading heeft.

Maar ook kun je op een ander moment in je leven het gevoel hebben dat je vastloopt. Dat oude stukken weer gezien willen worden of dat oude pijn plotseling omhoog komt. Soms kan het ouderschap dit blootleggen en wordt je gespiegeld. 

Herken je het dat je naar de buitenwereld doet ‘alsof’ je blij bent? Want dat hoort toch zo? Terwijl je je eigenlijk diep van binnen heel anders voelt.

Dan is een individueel coachtraject misschien iets voor jou;

Een coachtraject bestaat uit vier of zes sessies. Je kunt er ook voor kiezen om een traject te combineren met een energetische massage. De massage zorgt voor extra ontspanning en kan vastzittende blokkades in het lichaam weer in beweging zetten. Tevens zorgt het er ook voor dat de coaching kan integreren en landen in je lijf.

Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers – strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.

Barbara Katz Rothman

Dit coachtraject is voor jou als:

je je bang of angstig voelt;

je je onzeker en/of verdrietig voelt;

je je verward voelt en je emoties soms alle kanten opschieten;

je niet of zelden kunt genieten van je zwangerschap of het moederschap

je het moeilijk vindt om 'in je lijf' te blijven;

je je belemmerd voelt door deze of soortgelijke emoties en heel graag bewust aandacht wil besteden aan je zwangerschap/moederschap

Met dit coachingstraject:

bied ik je een veilige omgeving om je te laten voelen wat er in je leeft. Je mag alles zeggen wat je denkt en wat je voelt. Ik vind niks raar of gek.

maken we ruimte in je hoofd en lichaam. Het kan zijn dat er daardoor nog meer emoties omhoog komen, waar je je wellicht niet bewust van was. Dit kan een poosje voor wat ongemak zorgen, maar uiteindelijk zal het je leiden naar meer mildheid en begrip voor jezelf én bevordert het een gezonde hechting met je ongeboren kindje.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.