Bevalworkshops

Bevalworkshops

Bevalworkshops

Ben je zwanger en wil je je graag samen met je partner voorbereiden op de aankomende bevalling? Of ben je al op onderzoek uitgegaan, maar heb je (nog) geen aansluitende en passende cursus gevonden voor jullie?

Dan is deze bevalworkshop misschien wel wat voor jullie.

De bevalworkshop is een ruim 2 uur durende informatieve en interactieve workshop die bij jullie thuis plaatsvindt. Van tevoren ontvang je een intakeformulier, zodat de workshop volledig op jullie behoeften kan worden afgestemd.

Tijdens de workshop ontvang je een hand-out en kun je me alles vragen wat jullie willen.

Lijkt zo’n privé sessie aan huis jullie wel wat? Dan kun je contact met me opnemen via e-mail of me bellen op 06 410 46919.

* tevens bied ik de mogelijkheid om in groepsverband (vanaf 3 stellen) de voorbereiding te ontvangen.

Tijdens de zwangerschap van onze dochter is Adisti bij ons thuis geweest om een bevallingsworkshop te verzorgen. Hier hebben we veel aan gehad. Niet alleen in praktische zin zoals wat je kunt verwachten tijdens de bevalling, maar ook vooral hoe we ruimte konden geven aan onze gevoelens. Adisti heeft het unieke vermogen om je op je gemak te stellen en je te verbinden met je partner.

Sophie

Wat weet je na de bevalworkshop?

de verschillende fasen van de bevalling;

adem - en massagetechnieken;

rol van de partner en kernthema's;

ontsluitings– en bevalhoudingen;

mogelijkheden waar en hoe je kunt bevallen;

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Motherblessings

Motherblessings

Motherblessings

Een motherblessing is een ceremonie waarbij jij als aanstaande moeder met warmte en zachtheid wordt omhuld.

Anders dan bij een babyshower, waar het over het algemeen om de baby draait, gaat het hier helemaal over jou. Een motherblessing is een rituele inleiding op de bevalling én op de wording van jou als moeder.

Met dierbare vrouwen om je heen ondersteunen we jou in de transitie naar het moederschap en omarmen we jouw zwangerschap en de reis die je tot nu toe met je kindje in jouw buik hebt gemaakt. We koesteren jou en je kindje door samen met bewuste aandacht stil te staan bij de magie van het leven.

Door middel van rituelen en een fijn samenzijn, creëren we een prachtige herinnering en zal je na de blessing vol liefde, inspiratie en vol vertrouwen in je lijf weer huiswaarts keren.

Just as a tree grows best when anchored firmly in the earth, so can a pregnant mother feel strong and capable when supported by a sisterhood of nurturing friends.

April Lussier

Wat kan ik voor jou doen?

Ik kan een gedeelte of de gehele motherblessing voor je organiseren. Helemaal afhankelijk van jouw wensen. Een blessing duurt gewoonlijk tuseen de drie en vier uren en ik zal deze helemaal voor je begeleiden, zodat jij ultiem kunt genieten op de dag zelf. Je kunt aangeven hoe je deze wilt invullen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je te laten verrassen!

Dit allemaal uiteraard in goed overleg met jou en helemaal afgestemd op jouw behoeften.

 

 

Praktisch

 

Regel ik een ruimte en leg ik contact met alle lieve vrouwen die jij graag om je heen zou willen hebben;

Zorg ik voor alle benodigdheden en aankleding voor de ruimte;

Verzorg ik de invulling van de rituelen en

Begeleid ik de gehele ceremonie.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Geboortecirkels

Geboortecirkels

Geboortecirkels

Geboorteverhalen doorhoren,

Wanneer je geboorte geeft, is het niet alleen je baby die geboren wordt; op een bepaalde manier wordt ook jij opnieuw geboren. De geboorte van jou als moeder. Moeder worden is één van de grootste transities die we als vrouw kunnen ervaren, ook als je voor een tweede of derde keer moeder wordt. De transformatie die je doormaakt kan soms erg overweldigend voelen.

Alle geboortes verdienen het gevierd en gekoesterd te worden én alle aandacht te krijgen dat het nodig heeft!

Een geboorteverhaal is een verhaal van ouders samen, maar ook het verhaal van jou en je kindje. Een diepe intense reis die alleen jullie twee kennen. Vaak een verhaal boordevol gevoelens en emoties – van conceptie tot aan de kraamtijd – waar soms geen woorden voor te vinden zijn.

The moment a child is born, the mother is also born.
She never existed before.
The woman existed, but the mother never.
A mother is something absolutely new.

Osho

Vaak gaat het in geboorteverhalen over hoe de zwangerschap verliep, hoe lang de bevalling duurde en of de baby nadien wel snel doorsliep.

Maar jouw verhaal heeft zoveel meer in zich dan dat. Geboorte geven doe je met je hele wezen; mentaal, seksueel en spiritueel. Elke fase bracht gevoelens en gedachten met zich mee en elk detail van het verhaal is belangrijk om te kunnen en mogen vertellen.

‘Iedere moeder heeft een netwerk nodig. Een netwerk van vrouwen die naar je willen luisteren en je begrijpen.’

Misschien zijn er delen van jouw geboorteverhaal die je niet eerder hebt kunnen of durven vertellen. Het kan ook zijn dat je (on)bewust delen van het verhaal naar de achtergrond hebt geschoven. Of misschien wel helemaal vergeten. Door het verhaal te vertellen kan dat plotseling weer naar boven komen.

Bij de drie geboortes die ik heb mogen ervaren kwamen vele emoties vrij. Waaronder intense vreugde, angsten, verwarring, blijdschap en het maken van nog ongekende diepe verbintenis. Ik bemerkte de enorme behoefte om deze emoties te delen, maar vond nergens de tijd en de ruimte om mijn hele verhaal te vertellen.

Daarom organiseer ik Geboortecirkels. Een cirkel voor vrouwen die naar elkaars verhalen luisteren. Echt luisteren. Elke vrouw mag op haar manier expressie geven aan haar unieke geboorteverhaal. Door het delen creëer je bewust tijd om stil te staan wat deze bijzondere periode in je leven jou gebracht heeft.

Een geboortecirkel duurt zo’n 3,5 uur. Deze cirkel deel je met andere mooie moeders en wordt begeleid door middel van mindfulness, meditaties, lichaamswerk en creatieve expressie.

Geboortecirkels kunnen worden gehouden in het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam (TACA) aan de
Borgerstraat 102 in Amsterdam-West of een andere plek naar keuze. 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.