Geboorteverhalen

Geboorteverhalen

Geboorteverhalen

Wanneer je geboorte geeft, is het niet alleen je baby die geboren wordt; op een bepaalde manier word ook jij geboren. De geboorte van jou als moeder. Moeder worden is één van de grootste transities die we als vrouw kunnen ervaren.

Alle geboortes verdienen het gevierd en gekoesterd te worden én alle aandacht te krijgen dat het nodig heeft!

Een geboorteverhaal is het verhaal van jullie twee. Een bijzondere en transformerende reis die jullie samen hebben afgelegd. Vanaf het moment van de wens, de daadwerkelijke conceptie en de zwangerschap, de bevalling en de intense periode daarna. ( De kraamtijd en de 40 dagen na je bevalling, dat ook wel het vierde trimester wordt genoemd)

The moment a child is born, the mother is also born.
She never existed before.
The woman existed, but the mother never.
A mother is something absolutely new.

Osho

Vaak gaat het in geboorteverhalen over hoe de zwangerschap verliep, hoe lang de bevalling duurde en of de baby nadien wel snel doorsliep.

Maar jouw verhaal heeft zoveel meer in zich dan dat. Geboorte geven doe je met je hele wezen; mentaal, seksueel en spiritueel. Elke fase bracht gevoelens en gedachten met zich mee en elk detail van het verhaal is belangrijk om te kunnen en mogen vertellen.

Misschien zijn er delen van jouw geboorteverhaal die je niet eerder hebt kunnen of durven vertellen. Het kan ook zijn dat je (on)bewust delen van het verhaal naar de achtergrond hebt geschoven, omdat deze zo intens waren, dat het eerst even moest rusten om de scherpe randjes eraf te halen. Door het verhaal te delen kan dat weer naar boven komen en kan er een proces van diepe ontroering en heling plaatsvinden.

Bij de drie geboortes die ik heb mogen ervaren kwamen vele emoties vrij. Waaronder intense vreugde, angsten, verwarring, blijdschap en het maken van nog ongekende diepe verbintenis. Maar ook ervoer ik een leegte daarna, toen mijn kindjes er eenmaal waren. Ik bemerkte de enorme behoefte om deze emoties te delen, maar vond nergens gehoor om mijn hele verhaal te vertellen.

Daarom bied ik aan om jouw geboorteverhaal te doorhoren. In deze sessies werk ik intuïtief en doorvoel ik wat jou op dat moment het beste kan ondersteunen in het vertellen van jouw unieke geboorteverhaal. Ik luister naar jou en nodig  je uit om meer te vertellen door je vragen te stellen. Door het delen creëer je bewust tijd om stil te staan wat deze bijzondere periode in je leven jou gebracht heeft.

Het traject bestaat uit 2 sessies en begeleid ik door middel van mindfulness, creatieve expressie, meditaties en lichaamswerk.

De sessies worden gehouden in het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam (TACA) op de Willem de Zwijgerlaan 69 in Amsterdam-West.

* Deze sessies zijn ook zeer geschikt voor vrouwen die een miskraam of stille geboorte hebben ervaren. Of als je al veel langer geleden bevallen bent. Deze sessies kun je ook samen met je partner doen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Postpartum ondersteuning

Postpartum ondersteuning

Postpartum ondersteuning

Na je zwangerschap en bevalling breekt er een hele nieuwe periode aan. De eerste week heet de kraamweek en daarna volgt de postpartum periode die op zijn minst 40 dagen duurt (deze periode wordt ook wel het vierde trimester genoemd). Maar postpartum ben je nog een hele lange tijd.

De bevalling gaat gepaard met een cocktail van hormonen en zal er (in de meeste gevallen) voor zorgen dat je overvloeit van liefde en dat je voor dit kleine wezentje wilt zorgen. Dat je koste wat kost het allerbeste voor je baby wilt én je alle energie geeft die je in je hebt. Dag en nacht. Ook al heb je het misschien al een keer eerder gedaan; naast het herstel van je bevalling en de gebroken nachten is het ontvangen van een kindje overweldigend!

Het verandert de dynamiek in het gezin en je komt vaak armen tekort om voor iedereen te zorgen. Laat staan dat je nog tijd hebt om voor jezelf te zorgen!

 

De overweldigende periode na de bevalling ervaart elke vrouw anders. De hulp na je kraamweek verschilt ook en soms lukt het partners om aansluitend verlof op te nemen. Maar voor veel vrouwen geldt het dat ze na de eerste weken er alleen voor staan. En dat kan heel erg zwaar zijn.

Als jij overweldigd bent door alles wat er op je afkomt, dan is dat volkomen normaal. Ook als je vindt dat je het toch allemaal alleen moet kunnen redden, want al die andere vrouwen doen het toch ook alleen? Klopt. Veel van hen doen het ook (grotendeels) alleen en durven net als jij niet te praten over hoe heftig dat is.

Hoe zou het zijn voor je als jij wel om hulp durft te vragen? Je kwetsbaarheid mag en kan laten zien? Zou het je opluchten?

Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om concrete hulp te vragen. Hoeveel moed dat vergt. Je naasten hebben niet altijd tijd en je partner werkt hard en zit tevens in zijn/haar eigen proces van het ouderschap.

Om al deze redenen ondersteun ik jou heel graag in deze intense periode van herstel, aanpassen en een nieuwe balans vinden in het moederschap.

Mocht je een verdiepender traject willen, dan verwijs ik je graag door naar de pagina Holistische coaching.

Wat kan ik voor jou doen?

Je kunt een traject volgen waarin we samen naar jouw emoties omtrent het nieuwe moederschap kijken en ik naar je luister. Een traject waarin je mag voelen wat je voelt, maar waar je ook ondersteuning kunt ontvangen in het structureren van je leven.

Ik kan en/of jou letterlijk komen ondersteunen in datgene wat jij nodig hebt in de postpartum periode, zoals:

  • aan je bed komen zitten met een kopje thee en naar je luisteren en/of je tegelijkertijd een voetmassage geven;
  • een deel massage geven;
  • voor je koken of je badkamer en keuken poetsen;
  • met je baby knuffelen als jij even wilt douchen of een middagdutje wilt doen;
  • met je andere kindje(s) spelen en/of van school halen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Postpartum ondersteuning

Holistische coaching

Holistische coaching

Holistische coaching voor tijdens je zwangerschap of het moederschap én in alle andere fasen van je leven.

Soms voel je je tijdens je zwangerschap of de eerste periode van het moederschap niet fijn. En snap je niet waarom iedereen het toch over die roze wolk heeft. Je hebt allerlei gevoelens waardoor je je zwangerschap niet op een prettige manier kunt ervaren. Dat kan zonder een aanwijsbare reden of er zijn omstandigheden waardoor deze periode een negatieve lading heeft.

Maar ook kun je op een ander moment in je leven het gevoel hebben dat je vastloopt. Dat oude stukken weer gezien willen worden of dat oude pijn plotseling omhoog komt. Soms kan het ouderschap dit blootleggen en wordt je gespiegeld. 

Herken je het dat je naar de buitenwereld doet ‘alsof’ je blij bent? Want dat hoort toch zo? Terwijl je je eigenlijk diep van binnen heel anders voelt.

Dan is een individueel coachtraject misschien iets voor jou;

Een coachtraject bestaat uit vier of zes sessies. Je kunt er ook voor kiezen om een traject te combineren met een energetische massage. De massage zorgt voor extra ontspanning en kan vastzittende blokkades in het lichaam weer in beweging zetten. Tevens zorgt het er ook voor dat de coaching kan integreren en landen in je lijf.

Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers – strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.

Barbara Katz Rothman

Dit coachtraject is voor jou als:

je je bang of angstig voelt;

je je onzeker en/of verdrietig voelt;

je je verward voelt en je emoties soms alle kanten opschieten;

je niet of zelden kunt genieten van je zwangerschap of het moederschap

je het moeilijk vindt om 'in je lijf' te blijven;

je je belemmerd voelt door deze of soortgelijke emoties en heel graag bewust aandacht wil besteden aan je zwangerschap/moederschap

Met dit coachingstraject:

bied ik je een veilige omgeving om je te laten voelen wat er in je leeft. Je mag alles zeggen wat je denkt en wat je voelt. Ik vind niks raar of gek.

maken we ruimte in je hoofd en lichaam. Het kan zijn dat er daardoor nog meer emoties omhoog komen, waar je je wellicht niet bewust van was. Dit kan een poosje voor wat ongemak zorgen, maar uiteindelijk zal het je leiden naar meer mildheid en begrip voor jezelf én bevordert het een gezonde hechting met je ongeboren kindje.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Zwanger in verbinding

Zwanger in verbinding

Cursus 'Zwanger in verbinding'

Samen met andere zwangere vrouwen ontdek je door middel van gesprekken, yoga, mindfulness – ademhalingsoefeningen en evt. andere expressie vormen, hoe jij je (nog) meer kunt verbinden met jezelf en je kindje.

Je krijgt verschillende tools aangereikt waarin je kunt ontdekken wat bij jou past, op welke manier jij het beste kan en mag uitrusten.

We maken ruimte voor jouw verhaal, jouw emoties en gedachten. En door deze te delen in een veilige setting, mogen jij, je zwangerschap en je ongeboren kindje er helemaal zijn.

Deze cursus is voor jou als:

je overspoeld wordt door gedachten en emoties;

je er soms van wakker ligt en dit wel zou willen delen met de mensen om je heen, maar je denk dat ze je misschien wel een aansteller of ondankbaar vinden;

je gedachten zo intens zijn dat je er zelf van schrikt en je emoties ervaart die je soms een beetje kunnen beangstigen;

je onzekerheid voelt over of je wel een goede moeder kunt zijn of je zorgen maakt of je wel genoeg van je kindje zult houden;

je je afvraagt 'hoe moet ik omgaan met al die hormonen en mijn veranderende lichaam?';

je ervaart dat aanrakingen anders aanvoelen of je je oude vertrouwde lijf mist, piekert over of je je oude lichaam straks wel weer terugkrijgt of je zorgen maakt over de aankomende bevalling;

je je afvraagt 'hoe kan ik omgaan met emotionele stemmingswisselingen?';

je je soms voor je emoties schaamt en probeert je te voegen naar de maatschappelijke norm;

je soms maar doorrent omdat je denkt dat dat van je verwacht wordt, maar je je eigenlijk heel moe voelt en beter willen leren laveren tussen je werkzaamheden, je geliefde/gezin en willen leren om voldoende tijd voor jezelf te nemen.

Na de cursus:

voel je je rustiger en heb je meer contact met jezelf.

ervaar je meer acceptatie en liefde voor jezelf en je zwangerschap.

weet je hoe je bewust contact maakt met je ongeboren kindje.

heb je een stevige basis voor een veilige hechting voor je kindje gelegd.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.