Zwangerschapsmassage

De periode waarin je zwanger bent is een heel bijzondere tijd waarin er veel verandert in je lichaam. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug, nek en schouders, het vasthouden van vocht, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage kan een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap. Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Ook werkt de massage kalmerend, pijn bestrijdend en brengt het diepe ontspanning. En als jij ontspannen bent, voelt je kindje dat ook!

When you touch a body, you touch a whole person. The intellect, the spirit and the emotions. 

Jane Harrington

Vanuit een holistische benadering kan de ontspanning van een zwangerschapsmassage ook emotionele ondersteuning bieden en voor een moment van rust zorgen, waarbij er echte aandacht is voor jou en je kindje. De verbinding en liefde kan tussen jullie groeien door heel bewust aanwezig te zijn.

Voetreflexmassage

Soms laat je kindje wat langer op zich wachten en heeft het soms een klein zetje nodig. Zo rond de 40 weken zwangerschap gaan de geboortewerkers (verloskundigen/ gyneacologen) om je heen zich wat zorgen maken of je kindje binnen nu en twee weken geboren wil worden. De geboorte en bevalling is een nauwkeurige samenwerking tussen jou en je baby en valt eigenlijk niet te reguleren. Toch zullen de mensen om je heen je graag willen helpen en samen willen kijken naar een plan. Een natuurlijke manier voor het op gang brengen van de weeën en je lichaam een handje helpen kan een voetreflexmassage zijn. Deze massage is helemaal op de voeten gericht, waarbij ik ook je hele lichaam eerst even aanraak, zodat je helemaal kunt landen. De massage is diep ontspannend en tegelijk zal ik drukpunten in je benen en voeten stimuleren die een gunstig effect hebben op de ontspanning van je baarmoeder. Deze voetreflexmassage kun je vanaf 39 weken bij mij ontvangen.

Overtijdsbehandeling

Een overtijdsbehandeling kun je boeken als je voelt dat je door middel van lange en diepe ontspanning je kindje op een natuurlijke manier wilt uitnodigen. Deze uitgebreide massage start met het samen invoelen hoe je je op dat moment voelt. Zit er spanning, voel je ergens blokkades in je lijf? Door te praten en te voelen kan er spanning loskomen rondom de komst van je kindje. De massage zelf is lang om jou in optimale ontspanning te brengen, we visualiseren jouw bevalling en zetten intenties die op dat moment bij jou en je kindje aansluiten. Tijdens de massage zal ik alle drukpunten in je lichaam stimuleren die mee helpen in het loslaten en ondersteunen in het proces van geboorte geven.

 

Je kunt van een zwangerschapsmassage genieten vanaf drie maanden zwangerschap, tot en met de laatste dag.

Dankjewel voor de overheerlijke massage en je eeuwige fijne en open energie! Ik heb veel massages gedaan, maar jouw massages zijn echt zo fijn! Jouw openheid, energie en warmte voel ik in de massage en dat maakt het zo enorm fijn. Voor jou is het niet zomaar werk en ligt er niet zomaar een lichaam. Ook moet er niks, alles mag. Je voelt de ander goed aan. Afgelopen keer kwam ik met heel veel spanning binnen en viel ik uiteindelijk in slaap. Ik ging ontspannen weer weg met warmte en voelde mijn hart weer. Dankjewel lieverd! Zo fijn dat jij dit werk zo prachtig doet! Ik kijk alweer uit naar de volgende!

Christina

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.