Geboorteverhalen

Wanneer je geboorte geeft, is het niet alleen je baby die geboren wordt; op een bepaalde manier word ook jij geboren. De geboorte van jou als moeder. Moeder worden is één van de grootste transities die we als vrouw kunnen ervaren.

Alle geboortes verdienen het gevierd en gekoesterd te worden én alle aandacht te krijgen dat het nodig heeft!

Een geboorteverhaal is het verhaal van jullie twee. Een bijzondere en transformerende reis die jullie samen hebben afgelegd. Vanaf het moment van de wens, de daadwerkelijke conceptie en de zwangerschap, de bevalling en de intense periode daarna. ( De kraamtijd en de 40 dagen na je bevalling, dat ook wel het vierde trimester wordt genoemd)

The moment a child is born, the mother is also born.
She never existed before.
The woman existed, but the mother never.
A mother is something absolutely new.

Osho

Vaak gaat het in geboorteverhalen over hoe de zwangerschap verliep, hoe lang de bevalling duurde en of de baby nadien wel snel doorsliep.

Maar jouw verhaal heeft zoveel meer in zich dan dat. Geboorte geven doe je met je hele wezen; mentaal, seksueel en spiritueel. Elke fase bracht gevoelens en gedachten met zich mee en elk detail van het verhaal is belangrijk om te kunnen en mogen vertellen.

Misschien zijn er delen van jouw geboorteverhaal die je niet eerder hebt kunnen of durven vertellen. Het kan ook zijn dat je (on)bewust delen van het verhaal naar de achtergrond hebt geschoven, omdat deze zo intens waren, dat het eerst even moest rusten om de scherpe randjes eraf te halen. Door het verhaal te delen kan dat weer naar boven komen en kan er een proces van diepe ontroering en heling plaatsvinden.

Bij de drie geboortes die ik heb mogen ervaren kwamen vele emoties vrij. Waaronder intense vreugde, angsten, verwarring, blijdschap en het maken van nog ongekende diepe verbintenis. Maar ook ervoer ik een leegte daarna, toen mijn kindjes er eenmaal waren. Ik bemerkte de enorme behoefte om deze emoties te delen, maar vond nergens gehoor om mijn hele verhaal te vertellen.

Daarom bied ik aan om jouw geboorteverhaal te doorhoren. In deze sessies werk ik intuïtief en doorvoel ik wat jou op dat moment het beste kan ondersteunen in het vertellen van jouw unieke geboorteverhaal. Ik luister naar jou en nodig  je uit om meer te vertellen door je vragen te stellen. Door het delen creëer je bewust tijd om stil te staan wat deze bijzondere periode in je leven jou gebracht heeft.

Het traject bestaat uit 2 sessies en begeleid ik door middel van mindfulness, creatieve expressie, meditaties en lichaamswerk.

De sessies worden gehouden in het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam (TACA) op de Willem de Zwijgerlaan 69 in Amsterdam-West.

* Deze sessies zijn ook zeer geschikt voor vrouwen die een miskraam of stille geboorte hebben ervaren. Of als je al veel langer geleden bevallen bent. Deze sessies kun je ook samen met je partner doen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.