Geboortecirkels

Geboorteverhalen doorhoren,

Wanneer je geboorte geeft, is het niet alleen je baby die geboren wordt; op een bepaalde manier wordt ook jij opnieuw geboren. De geboorte van jou als moeder. Moeder worden is één van de grootste transities die we als vrouw kunnen ervaren, ook als je voor een tweede of derde keer moeder wordt. De transformatie die je doormaakt kan soms erg overweldigend voelen.

Alle geboortes verdienen het gevierd en gekoesterd te worden én alle aandacht te krijgen dat het nodig heeft!

Een geboorteverhaal is een verhaal van ouders samen, maar ook het verhaal van jou en je kindje. Een diepe intense reis die alleen jullie twee kennen. Vaak een verhaal boordevol gevoelens en emoties – van conceptie tot aan de kraamtijd – waar soms geen woorden voor te vinden zijn.

The moment a child is born, the mother is also born.
She never existed before.
The woman existed, but the mother never.
A mother is something absolutely new.

Osho

Vaak gaat het in geboorteverhalen over hoe de zwangerschap verliep, hoe lang de bevalling duurde en of de baby nadien wel snel doorsliep.

Maar jouw verhaal heeft zoveel meer in zich dan dat. Geboorte geven doe je met je hele wezen; mentaal, seksueel en spiritueel. Elke fase bracht gevoelens en gedachten met zich mee en elk detail van het verhaal is belangrijk om te kunnen en mogen vertellen.

‘Iedere moeder heeft een netwerk nodig. Een netwerk van vrouwen die naar je willen luisteren en je begrijpen.’

Misschien zijn er delen van jouw geboorteverhaal die je niet eerder hebt kunnen of durven vertellen. Het kan ook zijn dat je (on)bewust delen van het verhaal naar de achtergrond hebt geschoven. Of misschien wel helemaal vergeten. Door het verhaal te vertellen kan dat plotseling weer naar boven komen.

Bij de drie geboortes die ik heb mogen ervaren kwamen vele emoties vrij. Waaronder intense vreugde, angsten, verwarring, blijdschap en het maken van nog ongekende diepe verbintenis. Ik bemerkte de enorme behoefte om deze emoties te delen, maar vond nergens de tijd en de ruimte om mijn hele verhaal te vertellen.

Daarom organiseer ik Geboortecirkels. Een cirkel voor vrouwen die naar elkaars verhalen luisteren. Echt luisteren. Elke vrouw mag op haar manier expressie geven aan haar unieke geboorteverhaal. Door het delen creëer je bewust tijd om stil te staan wat deze bijzondere periode in je leven jou gebracht heeft.

Een geboortecirkel duurt zo’n 3,5 uur. Deze cirkel deel je met andere mooie moeders en wordt begeleid door middel van mindfulness, meditaties, lichaamswerk en creatieve expressie.

Geboortecirkels kunnen worden gehouden in het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam (TACA) aan de
Borgerstraat 102 in Amsterdam-West of een andere plek naar keuze. 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.