Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Helende ontspanningsmassage

‘voor alle vrouwen, ook of je nu moeder of (nog geen) moeder bent’

Deze helende en ondersteunende ontspanningsmassage is een combinatie van zeer rustgevende langzame en lange massage bewegingen , klassieke massage en reiki. Ik werk intuïtief en stem de massage helemaal af op jouw lichaam en energie van dat moment.

Vanuit de holistische gedachte zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden.Ik nodig je graag uit om echt stil te staan en te voelen hoe het met jou is. Om jezelf weer écht te horen. De massage zet het (energetische) lichaam in beweging om verbindingen te herstellen en los te laten wat niet meer nodig is. Tegelijkertijd kan je lichaam weer ontvangen wat het daadwerkelijk nodig heeft.

Als je bij me komt, nemen we eerst tijd om te onderzoeken wat je nodig hebt in dat moment. We drinken een kopje thee zodat je letterlijk even kunt landen voordat je op de tafel komt liggen.

When you touch a body, you touch a whole person. The intellect, the spirit and the emotions. 

Jane Harrington

‘Je hebt hele zachte en tedere handen, maar achter die zachtheid schuilt een ontzettende sterke vrouwelijke kracht . Die kracht werd tijdens de massage bij mij ook weer aangezet. Alle mooie dingen die te maken hebben met vrouw zijn, liet je naar de oppervlakte komen. En doordat je samen met je intuïtie werkt, voel je precies aan waar je moet zijn. Subtiel en krachtig wakkerde je van alles in me aan. Door jouw aandacht en aanraking sta ik nu veel meer in mijn kracht.’

Aaike

 

‘Dankjewel voor de overheerlijke massage en je eeuwige fijne en open energie! Ik heb veel massages gedaan, maar jouw massages zijn echt zo fijn! Jouw openheid, energie en warmte voel ik in de massage en dat maakt het zo enorm fijn. Voor jou is het niet zomaar werk en ligt er niet zomaar een lichaam. Ook moet er niks, alles mag. Je voelt de ander goed aan. Afgelopen keer kwam ik met heel veel spanning binnen en viel ik uiteindelijk in slaap. Ik ging ontspannen weer weg met warmte en voelde mijn hart weer. Dankjewel lieverd! Zo fijn dat jij dit werk zo prachtig doet! Ik kijk alweer uit naar de volgende!’ 

Christina

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Postnatale massage

Postnatale massage

Postpartum massage

Na de bevalling heeft jouw lijf weer tijd nodig om te herstellen. Dat noemen ze de postpartumperiode. De eerste 40 dagen na de geboorte van je kindje zijn ‘heilig’. Een periode waarin je in alle rust moet kunnen herstellen en je baby leert kennen, ook wel het vierde trimester. Lichamelijk kan het herstel soms zelfs wel 12 maanden duren en kun je je erg vermoeid voelen. De voedingen en het verzorgen, de slapeloze nachten, weer werken en eventuele broertjes of zusjes kunnen ervoor zorgen dat je misschien wel uitgeput bent.

Dat is helemaal niet gek, want moeder worden kan echt overweldigend voelen, zowel lichamelijk als mentaal en emotioneel. Want geboorte geven doe je met je hele wezen.

Tijdens een postnatale massage draait het allemaal weer om jou. In je lijf, ontspannen en alle verantwoordelijke taken even laten voor wat ze zijn. Een moment van rust en ontspanning voor jezelf!

Ben je geïnteresseerd in een uitgebreidere postpartum behandeling en zou je willen weten wat er allemaal nog meer op dat gebied mogelijk is? Dan bied ik met Postpartum Massage Nederland nog meer helende, koesterende en verwarmende behandingen!

When you massage someone, the levels of oxytocin go up in the brain, and oxytocin is one of the chemicals that drives attachment.

Helen Fisher

Een postnatale massage heeft positieve effecten op vermoeidheid, rug/schouder – en nekklachten, hoofdpijn en ondersteunt je lichaam tijdens het ontzwangeren.

Een postnatale massage kun je al ontvangen in je kraambed (afhankelijk van je bevalling) of na je kraamperiode.

Vanaf het moment dat Adisti binnenstapte voelde ik dat ik in goede handen was. Ik voelde me direct totaal op mijn gemak bij haar. Ze is er echt helemaal voor JOU en in een wilde kraamtijd voelde dat als een gigantsiche luxe. De massage zelf was heel fijn en bijzonder. Wat een fijne vrouw. Ik zou iedere mama een moment met Adisti aanraden!

Isabeau

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

De periode waarin je zwanger bent is een heel bijzondere tijd waarin er veel verandert in je lichaam. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug, nek en schouders, het vasthouden van vocht, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage kan een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap. Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Ook werkt de massage kalmerend, pijn bestrijdend en brengt het diepe ontspanning. En als jij ontspannen bent, voelt je kindje dat ook!

When you touch a body, you touch a whole person. The intellect, the spirit and the emotions. 

Jane Harrington

Vanuit een holistische benadering kan de ontspanning van een zwangerschapsmassage ook emotionele ondersteuning bieden en voor een moment van rust zorgen, waarbij er echte aandacht is voor jou en je kindje. De verbinding en liefde kan tussen jullie groeien door heel bewust aanwezig te zijn.

Voetreflexmassage

Soms laat je kindje wat langer op zich wachten en heeft het soms een klein zetje nodig. Zo rond de 40 weken zwangerschap gaan de geboortewerkers (verloskundigen/ gyneacologen) om je heen zich wat zorgen maken of je kindje binnen nu en twee weken geboren wil worden. De geboorte en bevalling is een nauwkeurige samenwerking tussen jou en je baby en valt eigenlijk niet te reguleren. Toch zullen de mensen om je heen je graag willen helpen en samen willen kijken naar een plan. Een natuurlijke manier voor het op gang brengen van de weeën en je lichaam een handje helpen kan een voetreflexmassage zijn. Deze massage is helemaal op de voeten gericht, waarbij ik ook je hele lichaam eerst even aanraak, zodat je helemaal kunt landen. De massage is diep ontspannend en tegelijk zal ik drukpunten in je benen en voeten stimuleren die een gunstig effect hebben op de ontspanning van je baarmoeder. Deze voetreflexmassage kun je vanaf 39 weken bij mij ontvangen.

Overtijdsbehandeling

Een overtijdsbehandeling kun je boeken als je voelt dat je door middel van lange en diepe ontspanning je kindje op een natuurlijke manier wilt uitnodigen. Deze uitgebreide massage start met het samen invoelen hoe je je op dat moment voelt. Zit er spanning, voel je ergens blokkades in je lijf? Door te praten en te voelen kan er spanning loskomen rondom de komst van je kindje. De massage zelf is lang om jou in optimale ontspanning te brengen, we visualiseren jouw bevalling en zetten intenties die op dat moment bij jou en je kindje aansluiten. Tijdens de massage zal ik alle drukpunten in je lichaam stimuleren die mee helpen in het loslaten en ondersteunen in het proces van geboorte geven.

 

Je kunt van een zwangerschapsmassage genieten vanaf drie maanden zwangerschap, tot en met de laatste dag.

Dankjewel voor de overheerlijke massage en je eeuwige fijne en open energie! Ik heb veel massages gedaan, maar jouw massages zijn echt zo fijn! Jouw openheid, energie en warmte voel ik in de massage en dat maakt het zo enorm fijn. Voor jou is het niet zomaar werk en ligt er niet zomaar een lichaam. Ook moet er niks, alles mag. Je voelt de ander goed aan. Afgelopen keer kwam ik met heel veel spanning binnen en viel ik uiteindelijk in slaap. Ik ging ontspannen weer weg met warmte en voelde mijn hart weer. Dankjewel lieverd! Zo fijn dat jij dit werk zo prachtig doet! Ik kijk alweer uit naar de volgende!

Christina

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Geboorteverhalen

Geboorteverhalen

Geboorteverhalen

Wanneer je geboorte geeft, is het niet alleen je baby die geboren wordt; op een bepaalde manier word ook jij geboren. De geboorte van jou als moeder. Moeder worden is één van de grootste transities die we als vrouw kunnen ervaren.

Alle geboortes verdienen het gevierd en gekoesterd te worden én alle aandacht te krijgen dat het nodig heeft!

Een geboorteverhaal is het verhaal van jullie twee. Een bijzondere en transformerende reis die jullie samen hebben afgelegd. Vanaf het moment van de wens, de daadwerkelijke conceptie en de zwangerschap, de bevalling en de intense periode daarna. ( De kraamtijd en de 40 dagen na je bevalling, dat ook wel het vierde trimester wordt genoemd)

The moment a child is born, the mother is also born.
She never existed before.
The woman existed, but the mother never.
A mother is something absolutely new.

Osho

Vaak gaat het in geboorteverhalen over hoe de zwangerschap verliep, hoe lang de bevalling duurde en of de baby nadien wel snel doorsliep.

Maar jouw verhaal heeft zoveel meer in zich dan dat. Geboorte geven doe je met je hele wezen; mentaal, seksueel en spiritueel. Elke fase bracht gevoelens en gedachten met zich mee en elk detail van het verhaal is belangrijk om te kunnen en mogen vertellen.

Misschien zijn er delen van jouw geboorteverhaal die je niet eerder hebt kunnen of durven vertellen. Het kan ook zijn dat je (on)bewust delen van het verhaal naar de achtergrond hebt geschoven, omdat deze zo intens waren, dat het eerst even moest rusten om de scherpe randjes eraf te halen. Door het verhaal te delen kan dat weer naar boven komen en kan er een proces van diepe ontroering en heling plaatsvinden.

Bij de drie geboortes die ik heb mogen ervaren kwamen vele emoties vrij. Waaronder intense vreugde, angsten, verwarring, blijdschap en het maken van nog ongekende diepe verbintenis. Maar ook ervoer ik een leegte daarna, toen mijn kindjes er eenmaal waren. Ik bemerkte de enorme behoefte om deze emoties te delen, maar vond nergens gehoor om mijn hele verhaal te vertellen.

Daarom bied ik aan om jouw geboorteverhaal te doorhoren. In deze sessies werk ik intuïtief en doorvoel ik wat jou op dat moment het beste kan ondersteunen in het vertellen van jouw unieke geboorteverhaal. Ik luister naar jou en nodig  je uit om meer te vertellen door je vragen te stellen. Door het delen creëer je bewust tijd om stil te staan wat deze bijzondere periode in je leven jou gebracht heeft.

Het traject bestaat uit 2 sessies en begeleid ik door middel van mindfulness, creatieve expressie, meditaties en lichaamswerk.

De sessies worden gehouden in het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam (TACA) op de Willem de Zwijgerlaan 69 in Amsterdam-West.

* Deze sessies zijn ook zeer geschikt voor vrouwen die een miskraam of stille geboorte hebben ervaren. Of als je al veel langer geleden bevallen bent. Deze sessies kun je ook samen met je partner doen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.

Postpartum ondersteuning

Postpartum ondersteuning

Postpartum ondersteuning

Na je zwangerschap en bevalling breekt er een hele nieuwe periode aan. De eerste week heet de kraamweek en daarna volgt de postpartum periode die op zijn minst 40 dagen duurt (deze periode wordt ook wel het vierde trimester genoemd). Maar postpartum ben je nog een hele lange tijd.

De bevalling gaat gepaard met een cocktail van hormonen en zal er (in de meeste gevallen) voor zorgen dat je overvloeit van liefde en dat je voor dit kleine wezentje wilt zorgen. Dat je koste wat kost het allerbeste voor je baby wilt én je alle energie geeft die je in je hebt. Dag en nacht. Ook al heb je het misschien al een keer eerder gedaan; naast het herstel van je bevalling en de gebroken nachten is het ontvangen van een kindje overweldigend!

Het verandert de dynamiek in het gezin en je komt vaak armen tekort om voor iedereen te zorgen. Laat staan dat je nog tijd hebt om voor jezelf te zorgen!

 

De overweldigende periode na de bevalling ervaart elke vrouw anders. De hulp na je kraamweek verschilt ook en soms lukt het partners om aansluitend verlof op te nemen. Maar voor veel vrouwen geldt het dat ze na de eerste weken er alleen voor staan. En dat kan heel erg zwaar zijn.

Als jij overweldigd bent door alles wat er op je afkomt, dan is dat volkomen normaal. Ook als je vindt dat je het toch allemaal alleen moet kunnen redden, want al die andere vrouwen doen het toch ook alleen? Klopt. Veel van hen doen het ook (grotendeels) alleen en durven net als jij niet te praten over hoe heftig dat is.

Hoe zou het zijn voor je als jij wel om hulp durft te vragen? Je kwetsbaarheid mag en kan laten zien? Zou het je opluchten?

Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om concrete hulp te vragen. Hoeveel moed dat vergt. Je naasten hebben niet altijd tijd en je partner werkt hard en zit tevens in zijn/haar eigen proces van het ouderschap.

Om al deze redenen ondersteun ik jou heel graag in deze intense periode van herstel, aanpassen en een nieuwe balans vinden in het moederschap.

Mocht je een verdiepender traject willen, dan verwijs ik je graag door naar de pagina Holistische coaching.

Wat kan ik voor jou doen?

Je kunt een traject volgen waarin we samen naar jouw emoties omtrent het nieuwe moederschap kijken en ik naar je luister. Een traject waarin je mag voelen wat je voelt, maar waar je ook ondersteuning kunt ontvangen in het structureren van je leven.

Ik kan en/of jou letterlijk komen ondersteunen in datgene wat jij nodig hebt in de postpartum periode, zoals:

  • aan je bed komen zitten met een kopje thee en naar je luisteren en/of je tegelijkertijd een voetmassage geven;
  • een deel massage geven;
  • voor je koken of je badkamer en keuken poetsen;
  • met je baby knuffelen als jij even wilt douchen of een middagdutje wilt doen;
  • met je andere kindje(s) spelen en/of van school halen.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.