Mijn verhaal

Ik werd geboren als een ongewenste baby in Indonesië (1980) en werd geadopteerd toen ik drie maanden oud was. Mijn eerste drie maanden bracht ik door in een kindertehuis. Later begreep ik van mijn biologische moeder dat ik nog drie dagen met haar heb doorgebracht, alvorens we elkaar vijfentwintig jaar lang uit het oog verloren. Deze traumatische ervaring vormde uiteindelijk de rode draad in mijn leven. Door dit lot heb ik ervaren hoe de band en de hechting met onze moeder de kern van ons bestaan vormt.

Fundament

Ik werd geraakt door al de lagen en emoties die ik rondom mijn eigen geboorte ontdekte en hoeveel effect deze op mijn leven hebben. Een groot gedeelte van mijn bestaan worstelde ik met mijn onveilige hechting en leerde ik mezelf steeds beter kennen. Door heel bewust te voelen wat er in mijn lichaam speelde, wat gehoord wilde worden en om aandacht vroeg.

Door hiermee bezig te zijn, realiseerde ik me steeds dieper dat de verbinding met mijn moeder mijn fundament vormde. Dat hoe zij zich voelde, ik ook gevoeld moest hebben. Van daaruit werd mijn wereldbeeld grotendeels gevormd. In de jaren die volgden heb ik een stevige fundering opgebouwd. Hierdoor kon ik groeien en hebben pijnlijke delen kunnen helen.

Kortom: Geboren worden en geboorte geven werden inspirerende thema’s in mijn leven!

Zelf moeder

Inmiddels ben ik ook zelf moeder geworden van drie prachtige – voldragen – kindjes ( 2011, 2013, 2019).
Tijdens mijn zwangerschappen voelde ik hoe intens deze ervaring is. En hoe ontzettend bijzonder het dragen van een kindje voelt. Voor het eerst ervoer ik de andere kant, hoe het voelt om leven in mij te dragen. Intens geluk te ervaren, maar er kwamen ook nieuwe gevoelens vrij. Gevoelens die ik nog niet eerder gevoeld had. Bijvoorbeeld het missen van mijn eigen moeder tijdens alle drie mijn zwangerschappen of de bezorgdheid om mijn kindje te moeten verliezen. Net als mijn moeder dat had moeten doen. Aanvankelijk probeerde ik al deze gevoelens of gedachten heel diep weg te stoppen. Zeker bij mijn eerste zwangerschap durfde ik niet te delen hoe ik me soms (ook) kon voelen.

Sofie / Soo

Tussen mijn eerste twee voldragen zwangerschappen was ik ook zwanger. Met dit kindje voelde ik – vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was – niet direct verbinding. Dit kwam voornamelijk doordat mijn oudste nog maar tien maanden oud was. Helaas duurde de zwangerschap niet lang en mondde deze uit in een miskraam. Toch was ik diep bedroefd. Want naarmate de weken verstreken werd ik mama van dit wonderlijke leven. Voor mij bestond ‘ze’ al en ik gaf haar de naam Sofie. Ik baarde haar thuis en begroef haar in een speciaal voor haar gekochte plant. Daarna sprak ik er nauwelijks meer over en rouwde in stilte. Pas als ik erover vertelde hoorde ik hoeveel andere vrouwen hetzelfde beleefden. Het verdriet van de miskraam en daarmee het verliezen van mijn kindje, heeft uiteindelijk een plekje kunnen krijgen. Maar ik droeg het verdriet heel sterk met me mee totdat ik wederom zwanger werd.

Tijdens mijn tweede zwangerschap begon ik te praten over hoe ik me voelde. Al deze gevoelens deden ertoe! En de zwangerschappen zorgden ervoor dat ik ermee aan de slag moest, deze tijd kon gebruiken om te transformeren en te helen. Door me te verbinden en heel bewust contact te maken met mijn zwangere lichaam en het kindje dat in mij groeide ontstond er een bijzondere connectie tussen mij en mijn kindjes. En kon ik groeien als moeder.

Jij doet er toe!

Natuurlijk hoeft niet elk gevoel tijdens je zwangerschap voort te komen uit een trauma, maar dat er gevoelens beleefd worden tijdens een zwangerschap, dat is een feit. Mijn missie is dat elke mama (én papa) gehoord wordt in de reis naar het ouderschap. Deze reis start wat mij betreft al bij de wens om een kindje te willen ontvangen tot aan de eerste schreden van het moederschap, waarin jij en je kindje elkaar leren kennen.

Al jouw ervaringen en gevoelens doen er toe!

Ik hoop met Yoga & Soo een plek te bieden waar er ruimte is voor alle (rauwe) emoties die voorbij komen en je het gevoel geeft dat je nooit alleen bent.

Liefs,
Adisti Sterk – van Os

Coaching

Adisti werkt heel intuïtief; het hele proces is zij open voor wat er wil ontstaan. Ze sluit haarfijn aan bij wat er in je leeft, echt diep van binnen. Als je zelf nog niet weet wat er leeft, helpt zij je om hier contact mee te maken en dit onder woorden te brengen. Altijd geheel zonder oordeel. Kracht gecombineerd met zachtheid. Kwetsbaar en eerlijk.

Joyce

Massage

Adisti geeft heerlijke massages. Diepe ontspanning door haar krachtige en liefdevolle aanraking en aandacht. Het was bijzonder om te voelen wat een fijne vrouwenenergie ze heeft. Fijn, warm en kundig, waardoor ik heerlijk kon ontspannen. Dankjewel!

Machteld

Yoga

Al vroeg in mijn zwangerschap kwam Adisti op mijn pad. Wat een cadeautje! Wekelijkse yogalessen en af en toe een massage zorgden ervoor dat ik steeds beter alles kon omarmen wat er ontstond. Haar zachte aanrakingen en stem zorgden bij zowel de massage als yoga voor diepe ontspanning en gaven me het vertrouwen in mijn lijf dat ik nodig had.

Laura

Geboortecirkels & workshops

Adisti is een fijne coach met een zacht karakter die open en betrokken is. Ze kan goed aanvoelen wat je op dat moment nodig hebt en past daar de sessie op aan. Deze manier van werken vond ik erg prettig.

Judith

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een e-mail.